Escola Bressol – Activitats

A l’Escola Bressol La Cucafera  on el més important per a nosaltres com a educadors és atendre les necessitats bàsiques infantils, com són: Alimentació, Higiene, Descans i Afecte. Un cop ateses aquestes i que els nens estiguin a gust és quan podem començar a “treballar”, tenint en compte que els primers anys de vida constitueixen el moment bàsic per potenciar el desenvolupament global dels nens es realitzem activitats de diferent índole:

 • A l’Escola Bressol La Cucafera treballem els hàbits: aprenem a beure, menjar, rentar-nos, fer pipi, saludar, compartir … això ens dóna seguretat i autonomia.
 • A l’Escola Bressol La Cucafera coneixem el nostre cos: ens mirem uns / es als altres, ens mirem al mirall, a les fotos, explorem allò que podem fer … així formem la nostra imatge, sabem com som i com són els altres.
 • A l’Escola Bressol La Cucafera aprenem el llenguatge: expliquem contes, ens expliquen el farem, diem el nom de les coses, parlem de tot. Així cada vegada sabem més paraules i les diem millor.
 • A l’Escola Bressol La Cucafera treballem les matemàtiques: juguem a ficar i treure, repassem qui ha vingut i qui no amb el panell d’assistència, comptem quants van al pati, al bany, al menjador, col · loquem la data al calendari …
 • A l’Escola Bressol La Cucafera explorem l’entorn: el toquem tot, el sentim, el manipulem… així és com aprimageenem.
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem psicomotricitat Gruixuda: Serveix per afavorir la maduració i organització dels moviments bàsics del cos, es refereix a l’equilibri, agilitat i coordinació, ens arrosseguem, gategem, correm, saltem, caminem cap enrere, pugem escales, fem recorreguts amb matalassos i obstacles. .. ¡Només ens falta volar!
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem psicomotricitat Fina: Es refereix als moviments-agilitat dels dits, preparant-los per una correcta postura, per utilitzar instruments, maduració del gest gràfic, direccionalitat del traç: cercle, línia recta, horitzontal … preparant-los per l’escriptura; fem cosidors, puzles, encaixos, collarets, manipulem tisores, gomets, cola …
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem plàstica: quan juguem amb les pintures de dits, plastidecors, plastilina, materials de reciclatge, de la natura …, experimentem amb diferents materials i així adquirim destreses i habilitats importants per al nostre desenvolupament ja que amb això percebem la imatge, mida , textura de les coses …
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem música: escoltem i cantem cançons, per a dramatitzar, quan anem d’excursió, per recollir, cançons de bressol … de diferents tipus: clàssica, populars, modernes, culturals, associades a esdeveniments … Aprenem a diferenciar el soroll del silenci, la música de la cançó … També ballem, ens relaxem, escoltem la ràdio, toquem instruments … Amb la música es fomenta la capacitat d’expressió i comunicació.
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem Sortides a l’exterior: El dia de la Sant Jordi anem a veure roses i llibres a la plaça de l’ajuntament de Premià de Mar i nem d’excursio a una granja-escola a Palaudaries (P-2).
 • A l’Escola Bressol La Cucafera fem Joc lliure: Són aquells moments, al llarg del dia, en què deixem temps lliure perquè els / les nens / es juguin “al que vulguin”. És tan important com la resta de les activitats, ja que és un temps que el / a nen / a dedica a jugar al que li ve de gust en aquell moment.Amb ell augmenten les seves experiències, coneixements i destreses, ja que és una forma de jugar explorant amb la seva imaginació.