sorra de platja a la Cucafera

Les classes dels conillets i dels porquets experimenta amb sorra de platja

Les classes dels conillets i dels.porquets experimenta amb sorra de platja!! Hem trobat petxines,pedres… ha estat molt divertit!

La sorra o arena és un exemple de matèria granular. La sorra es crea per un procés natural dividint la roca finament, en partícules o grànuls que comprenen unes mides de 0,063 a 2 mil·límetres. Una partícula individual en aquest rang de mides s’anomena gra de sorra. La següent mida més petita en geologia és el llim: que són partícules per sota de 0.063 mm de mida. La següent classificació segons la mida per damunt de la sorra és la grava, amb partícules que s’estenen fins a 32 mm.

El material més comú que la forma en els continents i escenes costaneres no tropicals és el sílice (diòxid de silici), normalment en forma de quars que a causa del seu principi químic i duresa considerable és bastant resistent a la meteorització. Tanmateix, la seva composició fa variar segons la roca local, fonts i condicions. La sorra de corall trobada en escenaris costaners tropicals i subtropicals són reduïts en pedra calcària. Arkose son sorres o gres amb considerable feldspat contingut que es deriva de la meteorització i l’erosió del granit pròxim normalment. Algunes localitzacions tenen sorres que contenen magnetita, clorita, glauconita, o guix. Les sorres riques en magnetita són de color fosc tirant a negre, ja que s’obtenen de basalts volcànics.

Les sorres de glauconita-clorita són típicament de color verd, com les sorres s’obtenen de basalts (laves) amb un contingut d’olivina alt. Les dunes de sorra de guix al Monument Nacional de les Sorres Blanques a Nou Mèxic són famoses pel seu color blanc brillant.

És transportada pel vent i l’aigua i dipositada en forma de platges i dunes. En un desert, per exemple, es poden formar mars de dunes anomenats erg. Els compost més comú que forma la sorra és el SiO2.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà


*