IMG-20160530-WA0011

Les classes de les vaques i dels pollets aprenen el color blau

Les classes de les vaques i dels pollets aprenen el color blau fent activitats xulíssimes!! Gomets,pintura,globus,ulleres... caram quantes coses que fem!!!

El blau (del germànic “blau”) és un dels tres colors primaris additius. Es considera un color fred i oposat al taronja. En català se sol usar per referir-se a qualsevol color del blau al cian.

Moltes llengües usen la mateixa paraula per referir-se al nostra color com al verd, que consideren tonalitats del mateix color. Tonalitats són el blau cel, el blau marí, l’atzur, l’anyil, el cobalt, el cian, el blau elèctric, el de Prússia, l’indi o el ceruli. El color turquesa seria un cas clar de la manca de fronteres nítides. El rus, en canvi, considera colors separats el blau fosc i el clar. El clar té la longitud d’ona més xicoteta dels tres colors primaris (uns 470 nanòmetres). Un cel clar un dia assolellat està acolorit del color per la dispersió de Rayleigh de la llum del Sol. Les grans masses d’aigua (H2O) pareixen blaves perquè la llum roja, al voltant dels 750 nm, hi és absorbida com un harmònic de la vibració O-H. Curiosament, l’aigua pesant (D2O) és incolora, ja que la banda d’absorció és a una longitud d’ona més llarga (~950 nm).

Un exemple en l’espai de colors RGB té unes intensitats de [0, 0, 255] en una escala de 0 a 255. Essent complementari del groc; els seus pigments  absorbeixen la llum groga.

  • En català és una equimosi ço és una marca blava o violàcia sota la pell deguda a una petita hemorràgia interna produïda per un cop.
  • Al País Valencià un blaver (o blavero) és un partidari del secessionisme lingüístic entre les variants dialectals del Principat de Catalunya i les variants valencianes, de la llengua catalana.

 

Responent a “Les classes de les vaques i dels pollets aprenen el color blau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà


*